Tweedaagse Indaba (De eerste tweedaagse zit vol. Inschrijven is niet meer mogelijk)

Veel zorgprofessionals hebben zich inmiddels bij Stichting IkiBuntu gemeld met de vraag of ze een bijdrage mogen leveren aan de 'Intermenselijke Zorg voor Gezondheid'. Om hierin met alle geïnteresseerde (zorg)professionals tot oplossingsrichtingen te komen, gaat IkiBuntu tweedaagse Indaba's organiseren.

De ‘Indaba’ is een oud Zoeloegebruik, waarbij de mening van alle deelgevers wordt gehoord in een open, publieke dialoog. Hiermee erkent IkiBuntu het gehele ecosysteem nodig te hebben om tot structurele en duurzame veranderingen in de zorg te kunnen komen. De dialogen worden afgewisseld met momenten van voedend eten, bewust ontspannen en natuurlijk bewegen.

De ufo is het toekomstige onderkomen van stichting IkiBuntu

Zorg vanuit een ander paradigma

Midden in het landschap van het oude klooster van Zenderen verrijst een nieuw gebouw in de vorm van een Ufo. Het is bedoeld voor mensen die herstellen van kanker, diabetes type 2, Long-Covid en burn-out. Het hoopt in de toekomst ook een woonplek te bieden aan mensen met dementie.

Het compacte ronde gebouw heeft 60 kamers, wellness-faciliteiten (inclusief binnenbad en buitenbad), een sporthal, fitnessruimte en een restaurant. Het staat letterlijk met de voeten in het landschap. Daarmee is het dienend aan de prachtige landschappelijke omgeving. Door de ronde vorm van het gebouw, ‘spoelt’ het landschap letterlijk om het gebouw heen en gaat het er een vanzelfsprekende relatie mee aan. Dit wordt versterkt doordat de binnenruimte in de Ufo open is gelaten. Hier vloeit letterlijk het landschap het gebouw binnen en ontstaat een mooie beschutte binnentuin.


Zorg vanuit een ander paradigma

Midden in het landschap van het oude klooster van Zenderen verrijst een nieuw gebouw in de vorm van een Ufo. Het is bedoeld voor mensen die herstellen van kanker, diabetes type 2, Long-Covid en burn-out. Het hoopt in de toekomst ook een woonplek te bieden aan mensen met dementie.

Het compacte ronde gebouw heeft 60 kamers, wellness-faciliteiten (inclusief binnenbad en buitenbad), een sporthal, fitnessruimte en een restaurant. Het staat letterlijk met de voeten in het landschap. Daarmee is het dienend aan de prachtige landschappelijke omgeving. Door de ronde vorm van het gebouw, ‘spoelt’ het landschap letterlijk om het gebouw heen en gaat het er een logische relatie mee aan. Dit wordt versterkt doordat de binnenruimte in het gebouw open is gelaten. Hier vloeit letterlijk het landschap de Ufo binnen en ontstaat een mooie beschutte binnentuin.

Van betekenis zijn in de Ufo... 

Als zorgprofessional kun jij er gaan werken vanuit een ander paradigma en vanuit een andere dimensie. Ubuntu (ik ben omdat wij zijn) en Ikigai (zingeving) ligt er aan de basis van de ‘Zorg voor Gezondheid’ en jij kunt een bijdrage gaan leveren op basis van deelgeverschap. Dat kan in dienst van je eigen organisatie of als ZZP-er.

We dagen je uit om te gaan co-creëren met eigen ideeën, plannen en acties, om vanaf januari 2023 vervolgens zelf een bijdrage te gaan leveren aan de uitvoer van de 'Intermenselijke Zorg voor Gezondheid'. Natuurlijk binnen de entourage van deze nieuwe Ufo en het oude klooster.

Tweedaagse Indaba

Om te weten hoe we daar samen vorm en inhoud aan gaan geven, nodigen we je van harte uit voor deze tweedaagse Indaba in Zenderen.

Ben jij een zorgprofessional of docent MBO-HBO in Zorg en Welzijn die met beide voeten in de klei wil mee werken aan de transitie van de gezondheidszorg? Wil jij vanuit jouw professie onderdeel zijn van een breed gedragen learning community over de Intermenselijke Zorg voor Gezondheid? Dan nodigen we je van harte uit voor dit bijzondere event in Zenderen.

Wanneer houden we deze tweedaagse?

Je kunt kiezen uit twee data. De Indaba duurt van 10.00 uur ’s morgens tot de volgende dag 12.30 uur. Omdat je in deze tweedaagse kennismaakt met je toekomstige collegae en daar ook mee gaat samenwerken in deze transitie van zorg, nodigen we je van harte uit om te blijven overnachten. Het kampvuur ’s avonds is een bron van inspiratie, waar ideeën, plannen en acties ontstaan die we de volgende ochtend graag weer met elkaar hopen te delen. In de kosten voor de overnachting (eigen kamer met douche/toilet), twee keer lunch en één keer diner mag je bijdragen op basis van deelgeverschap. We zien uit naar je komst!

Praktisch informatie 

Voor zorgprofessionals die maximaal impact willen maken in de Zorg voor Gezondheid

Doe je mee?