CONCEPT nASORG 

Ontspannen en vol energie herstellen van kanker

Initiatiefnemer Henriët met haar dochter Merle

concept nasorg

In september 2018 veranderde mijn leven. Diagnose borstkanker, ik was toen 42 en mijn dochter Merle was 7 jaar. Ik voelde mij gezond terwijl ik net te horen had gekregen dat ik doodziek was. Dat voelde bizar en onwerkelijk. Van het ene op het andere moment voelde het alsof ik alle grip op mijn leven kwijt aan het raken was. Alle 'zekerheden' die ik in het leven dacht te hebben stonden op wankelen. Maar het allerergste waar ik die dagen enorm mee geworsteld heb is, hoe vertel ik aan mijn dochter dat ik kanker heb. Dat was voor mij het meest moeilijke moment. Ik weet het nog goed. Merle was terug uit school en zat op de bank TV te kijken. Ik ging naast haar zitten en zei: mama is vandaag naar het ziekenhuis geweest. Er zit bij mijn borst een knobbeltje en dat is niet goed. Ik was halverwege deze zin en ze begon te huilen, hard te huilen. Zo erg heb ik haar nog nooit zien huilen...

Een moeder met borstkanker

Dit ging bij mij door merg en been. Ze hoorde niet meer wat ik daarna allemaal nog zei. Ze was compleet in paniek. Ik probeerde haar te kalmeren en zei tegen haar dat de artsen er alles aan gaan doen om mij weer beter te maken. Ze vroeg: heb jij kanker? Ik ben hier altijd open en eerlijk over geweest tegen Merle en heb deze vraag toen met ja beantwoord. Vanaf dat moment had zij een moeder met borstkanker.


Ik hoef jullie niet te vertellen dat na deze diagnose een lange periode volgt van operatie en behandelingen. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die dit ook meemaakt. Maar wat niemand MIJ verteld heeft is dat het herstellen van deze behandelingen zo intens moeilijk is en heel lang duurt. Ik dacht er na 2 weken kerstvakantie wel weer te zijn en de draad weer op te kunnen pakken. Zo werkt dat dus niet. Ik was lichamelijk, emotioneel en mentaal uitgeput. Ik functioneerde niet meer. En ik had geen idee hoe ik ooit weer de draad van het leven op moest gaan pakken. En precies daar miste ik nazorg. Eigenlijk mag je het, na de behandelingen in het ziekenhuis, allemaal zelf uit gaan zoeken, terwijl je dan zo'n behoefte hebt aan grip en begrip. 

Ik bleef maar worstelen met de volgende vragen...

 • Hoe kom ik van die extreme vermoeidheid af
 • Hoe kan ik weer rustig slapen en uitgerust wakker worden
 • Hoe kom ik van mijn angsten af
 • Hoe bouw ik weer conditie op
 • Hoe krijg ik die extra kilo's eraf
 • Hoe kan ik weer blij worden
 • Hoe kan ik weer genieten
 • Hoe kan ik weer onderdeel uitmaken van de samenleving
 • Hoe kan ik mijn werk weer oppakken
 • Hoe werkt herstellen precies en wat kan ik daar zelf aan doen
 • Hoe geef ik mijn leven weer zin
 • Hoe krijg ik weer meer zelfvertrouwen
 • Hoe leer ik leven na kanker
 • Hoe krijgt mijn leven weer betekenis

vanuit deze pijn ontstond een missie

  Ik moest zelf met vallen en opstaan leren hoe ik mijn leven weer op de rit kreeg. Ik kon nergens een programma vinden waar ik terecht kon met al mijn vragen en gevoelens. Blijkbaar was ik niet de enige. Toen ik mijn verhaal via social media met de wereld deelde, reageerden er duizenden mensen. Ieder met zijn of haar eigen verhaal, vragen en vergelijkbare angsten. 


  Vanuit deze pijn ontstond een missie! Mensen helpen bij het leren omgaan met de gevolgen van kanker. Supertrots ben ik met het verwezenlijken van mijn droom. Samen met Stichting IkiBuntu en de beste experts, bieden wij vanaf januari 2023 een uniek en ontspannen concept aan in Zenderen. 

Onze prachtige locatie in Zenderen.

Herken jij je in dit verhaal?

Kom dan op een ontspannen manier herstellen in Zenderen. Op onze locatie in Zenderen bieden wij een fysiek hersteltraject aan van 12 weken, waarbij je de eerste week een paar dagen in Zenderen bent om de basis van je herstel te leggen. Gedurende het traject ben je natuurlijk altijd welkom in Zenderen, maar spreken we samen af waar jij behoefte aan hebt. Naast de fysieke begeleiding is er namelijk ook ondersteuning via ons digitale platform. Hier sta je in contact met andere deelnemers, zorgprofessionals en krijg je 1-op-1 coaching. Anders dan in een normaal programma, waarin je netjes alle opdrachten en modules doorloopt, richten wij ons namelijk heel erg op de behoefte van het individu. Hoe voel je je? Waar heb je behoefte aan? Heb je bijvoorbeeld last van specifieke angsten? Ons 'programma' ontstaat wanneer wij je spreken. Uiteraard ligt er een stevige basis op het gebied van herstellende voeding, ontspanning, zingeving, slaap, natuurlijk bewegen en je eigen ondersteunende netwerk. Daaromheen ligt alles open en gaan we samen aan de slag. Ook heb je de mogelijkheid om in dit prachtige klooster te overnachten. 


Wil jij graag herstellen of heb je vragen over dit traject, bijvoorbeeld over de specifieke inhoud en kosten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intake gesprek. Dit kunnen we telefonisch, met een video-call of onder live het genot van een kop koffie doen. PraktischE informatie 

Voor mensen die op een unieke en ontspannen manier willen herstellen. 

Wanneer start de volgende groep?

Maandag 23 januari 

Kosten

Deelgeven

Tijd

10:00 uur.

Locatie

Zwanenhof, Retraitehuisweg 6 , 7625 SL Zenderen