Oermodern Ouderschap

Goede zorg voor jouw kindje begint bij goede zorg voor jezelf

Oermodern Ouderschap

Het fundament in de Zorg voor Gezondheid wordt gelegd in de vroege kinderjaren, de zwangerschap en zelfs nog dáárvoor. Oermodern Ouderschap wil de kennis omtrent deze belangrijke periode bij (aanstaande) ouders/verzorgers vergroten en bijdragen aan veerkrachtige en zelfbewuste ouders/verzorgers.

Oermodern Ouderschap is een concept van IkiBuntu, waarbij ouders/verzorgers aan de slag gaan met het veranderen van hun leefstijl. In de eerste plaats om hun eigen (fysieke & mentale) ervaren gezondheid te vergroten, maar ook om bewust het goede voorbeeld te geven aan hun kind(eren). Wat dit goede voorbeeld inhoud is een individuele keuze, die door gezamenlijke inzichten en kennis gevormd zal worden. Het concept wordt vormgegeven door middel van Positieve Gezondheid en Participatief Actieonderzoek. Dit betekent dat er zowel op individueel (persoon + gezin) als collectief (maatschappij) niveau gewerkt wordt aan het verbeteren van de ervaren gezondheid binnen het jonge gezin.

''Goede zorg voor jouw kindje begint bij goede zorg voor jezelf''

Fysieke locatie Diabetes

Unieke toegevoegde waarde

Oermodern Ouderschap heeft toegevoegde waarde in het bestaande aanbod van interventies, omdat het gericht is op de voorbeeldfunctie die ouders/verzorgers hebben. Ze richt zich op het gezin en maatschappij als systeem dat onlosmakelijk met elkaar verbonden is. Het creëert binnen het systeem eigenaarschap in de Zorg voor Gezondheid en draagvlak voor verandering.

Naast het primaire doel om de ervaren gezondheid te vergroten en het goede voorbeeld te kunnen geven, zal het concept vooral ook het steunend netwerk vergroten. Participatief Actieonderzoek zorgt ervoor dat de inhoud van het concept flexibel is en naar behoefte van de groep wordt samengesteld. Daarbinnen is er aandacht voor de volgende thema’s: zorgen voor jezelf, ouderschap, partnerrelatie, steunend netwerk, voedend eten, natuurlijk bewegen, bewust ontspannen, betekenisvol leven en uitgerust wakker worden.

Deze thema’s zijn tot stand gekomen vanuit het behoefteonderzoek (masterthesis Healthy Ageing Professional) naar sociale steun bij ouders in de eerste duizend dagen van een kind en recent wetenschappelijke inzichten omtrent leefstijl en ouderschap. Daarnaast zijn de Blue Zones in de wereld, waar mensen bovengemiddeld oud worden in goede gezondheid, een grote inspiratiebron.

Oermodern Ouderschap

Vanaf de kinderwens tot aan het ouderschap!

Aankomende events Ouder & Kind Café

1

SEPT
10:00

De Eerste Hapjes


Ilona van Oermodern Ouderschap

13

SEPT
10:00

Baby Spa Drenthe: Floaten & massage

Dorien van baby spa Drenthe

29

SEPT
10:00

Gezinsplanning

Verloskundigenpraktijk Petit

Thema bijeenkomsten 2022

11

OKT
10:00

Borstvoeding combineren met werk

Lactatiedeskundige Amanda

27

OKT
10:00

Slapen als een babyIlona van Oermodern Ouderschap

8

NOV
10:00

Zindelijkheid


Debora van Beweegwijs.nu